01.
Hírekesemények

Tájékozódjon a design világ, a lakberendezés híreiről első kézből! Hazai és nemzetközi kiállítások, események.

A lakberendezés hírei
02.
Trendekstílusok

Ismerje meg a lakberendezési stílusokat! A történelmi alapstílusokat, a helyi mutációkat, a mai is velünk élő modern stílusokat.

A lakberendezés stílusai
03.
Újdonságokvilágából

Tudjon meg mindent a belsőépítészetben és a lakberendezésben használt legújabb technikai újdonságokról, anyagokról!

Újdonságok a lakberendezésben
04.
Legjobbcikkek

Hazai és határon túli magyar nyelvű lapokból válogatunk, a design és a lakberendezés témájával foglalkozó legjobb írásokból.

Lakberendezői lapszemle

A beduin-arab lakberendezés


Ha nem tudja, milyen jegyei vannak a beduin arab stílusú belső tereknek, akkor jó oldalon jár, hogy rövid betekintést és inspiráló ötleteket találjon.
A beduinok arab befolyású enteriőrjei napjainkban különösen tükrözik a rusztikus, vidéki megjelenést. Ez a stílus a nomád, sivatagi életből táplálkozik, és örököse minden arab lakberendezésnek.
A közlekedőről készült kép jól mutatja, milyen egyszerű ez a koncepció.
A kérgétől megtisztított nyers gumifából készített mennyezet és a durva, fehérre festett vakolat légies érzést kölcsönöz a térnek, hasonlatosat ahhoz, amit egy sivatagi oázisban érezhettek több száz, ha nem több ezer évvel ezelőtt.
A beduin stílusú belső terek mediterrán befolyásoltság alatt vannak, sok hasonlóval találkozhat Görögországban, Olaszországban vagy Spanyolországban, de pl. a díszes burkolatok teljes hiánya jelentős különbség. E koncepció alapvető formái organikusak és megteremtik az egyszerűséget a terekben. Van valami megnyugtató és pihentető ebben a stílusban, megteremtve azt a légkört, amiben könnyedén ellazulhatunk.

Forrás:interiordesignipedia.com
Vissza a "lakberendezési stílusok" menüpontba