01.
Hírekesemények

Tájékozódjon a design világ, a lakberendezés híreiről első kézből! Hazai és nemzetközi kiállítások, események.

A lakberendezés hírei
02.
Trendekstílusok

Ismerje meg a lakberendezési stílusokat! A történelmi alapstílusokat, a helyi mutációkat, a mai is velünk élő modern stílusokat.

A lakberendezés stílusai
03.
Újdonságokvilágából

Tudjon meg mindent a belsőépítészetben és a lakberendezésben használt legújabb technikai újdonságokról, anyagokról!

Újdonságok a lakberendezésben
04.
Legjobbcikkek

Hazai és határon túli magyar nyelvű lapokból válogatunk, a design és a lakberendezés témájával foglalkozó legjobb írásokból.

Lakberendezői lapszemle

Glamour és időutazás a kádban


A hatvanas és ötvenes évek retróőrülete után a dizájnerek most még korábbi időkből merítenek ihletet: egészen a 20-as, 30-as évekig visszanyúlnak, hogy az art deco arisztokratikus formáit 21. századi környezetben értelmezzék újra. Jaime Hayon meseszerű, a Bisazza új fürdőszobai vonalának tervezett kollekciója a 2011-es frankfurti ISH-n mutatkozott be. A spanyol dizájner nosztalgiája nem merült ki az art deco stílusú wc-k, mosdókagylók és kádak megalkotásánál, a kollekcióhoz tükrök, lámpák és székek is tartoznak. A harmincas évek glamourja egy kis skandináv beütéssel és feminin formákkal” - mondta a kollekcióról Hayon. Véleménye szerint egy otthon legfontosabb helyisége a fürdő, és éppen ezért nem rejtegetni, hanem mutogatni kell. A cél, hogy stílusos, saját identitással rendelkező része legyen a lakásnak. A fehér, fekete, platina és arany színekben rendelhető bútorokkal ezt nem lesz nehéz megvalósítani.

Forrás:4szoba.hu
Vissza a "lakberendezési stílusok" menüpontba