01.
Hírekesemények

Tájékozódjon a design világ, a lakberendezés híreiről első kézből! Hazai és nemzetközi kiállítások, események.

A lakberendezés hírei
02.
Trendekstílusok

Ismerje meg a lakberendezési stílusokat! A történelmi alapstílusokat, a helyi mutációkat, a mai is velünk élő modern stílusokat.

A lakberendezés stílusai
03.
Újdonságokvilágából

Tudjon meg mindent a belsőépítészetben és a lakberendezésben használt legújabb technikai újdonságokról, anyagokról!

Újdonságok a lakberendezésben
04.
Legjobbcikkek

Hazai és határon túli magyar nyelvű lapokból válogatunk, a design és a lakberendezés témájával foglalkozó legjobb írásokból.

Lakberendezői lapszemle

High-tech stílus


A high-tech minden tárgya funkcionalista, a célnak tökéletesen megfelel Minél távolabb az emberi érzelmektől, gyengeségektől, romlandóságtól, halandóságtól - ezt tükrözik a felhasznált anyagok, a fém, beton és üveg. Cél a változatlan, személytelen, gépes világ megteremtése. Az emberközpontú formavilág a világmindenségből síkokkal egyre kisebb, és meghittebb teret igyekszik kihasítani, addig a high - tech az emberi léptékű teret próbálja meg kitágítani a világmindenség felé. A szélsőségesen high-tech emberek zenéje a techno, az elektronikus dübörgés. Ehhez kapcsolódó az életvitelük is, melyet a földi valóságtól elrugaszkodott öltözék fejez ki. Igaz, hogy e szubkulturális jelenség alkotta high - tech stílus a többség számára emészthetetlen, erényeit mégis átültetik minden modern belső téralkotásnál. Az e stílusú lakásról gyakran derült ki, hosszú távon élhetetlenek. Ma már igyekeznek lágyítani keménységén természetes anyagokkal (fa, kő), valamint intenzív, meleg színekkel. Így jönnek létre azok a terek, melyek különböző, más stílusú elemekkel válnak otthonossá. A merészebbek nem állnak meg itt: virtuóz módon barokk, szecesziós darabokat állítanak be, így erős ellenpontokat képezve igazán extra hatást érnek el. A high-tech karakteres, kifejező, de a lakásban mértékkel alkalmazandó Mivel az átlagember vásárláskor gyakran a szebbet választja a praktikus helyett (a könnyen tisztítható acél munkapulttal szemben a fa pultot részesíti előnyben) a tetőtől-talpig high - tech ma már inkább csak irodákban, középületekben lelhető fel. Itt a személytelenség elviselhető, sőt sokak számára bizalomgerjesztő, mivel a profizmus és a gazdagság hatását kelti. Bár sokan bevallják, hogy kényelmetlenül érzik magukat az ilyen helyeken, mégis, ki ne szeretne profi ügyvédet, pénzintézetet, vagy fogorvost?

Forrás:stiluseseletmod.hu
Vissza a "lakberendezési stílusok" menüpontba