01.
Hírekesemények

Tájékozódjon a design világ, a lakberendezés híreiről első kézből! Hazai és nemzetközi kiállítások, események.

A lakberendezés hírei
02.
Trendekstílusok

Ismerje meg a lakberendezési stílusokat! A történelmi alapstílusokat, a helyi mutációkat, a mai is velünk élő modern stílusokat.

A lakberendezés stílusai
03.
Újdonságokvilágából

Tudjon meg mindent a belsőépítészetben és a lakberendezésben használt legújabb technikai újdonságokról, anyagokról!

Újdonságok a lakberendezésben
04.
Legjobbcikkek

Hazai és határon túli magyar nyelvű lapokból válogatunk, a design és a lakberendezés témájával foglalkozó legjobb írásokból.

Lakberendezői lapszemle

Toszkán stílus otthonodban


A toszkán dekoráció és részletei Olaszországból, Toszkánia területének jegyeiből ihletődött. A színek gazdagsága jellemzi, melyek a föld árnyalatait és a természet sötétebb tónusait kedvelik. Manapság egyre keresettebb a toszkáni villák és parasztházak régies stílusa. Strukturált falak, köves padlózat és tetőcserép az eredeti olasz tradíció valódiságát tükrözik. Íme néhány ötlet, ha toszkáni hatású változtatásokat szeretnél otthonodba.
Falak: Az eredeti, hagyományos toszkán házak falai mészkőből és homokkőből készültek. Hogy hasonló hatást érj el, használj gipszet és műmárványt. A falaknak réginek, az idő által koptatottnak kell tűnniük.
Padló: Márvány, kő és vidékies cserép anyagok jellemzőek a toszkán házak belső világára. A padlózat is elhasználtnak, azonban tartósnak és szépnek hat. Ezt próbáld elérni. Használj terrakottát vagy macskakövet az udvaron és a folyosókon és bátran invitáld be vendégeidet. A toszkán padló olyannak látszik, amelyik évek múltán is fennmarad a többi generáció számára.
Színek: Használj a természet ihlette színeket: sötét narancssárga, aranysárga, barna. Hallottál már a toszkán vörösről? Ez a rozsdás szín a vörös és a barna, valamint az olívazöld színek keveréke. Válassz ilyen árnyalatú bútorokat, festményeket, függönyöket és ágyneműt.
Konyha: Használj nyitott polcokat és mediterrán jellegű tartókat a konyhai kellékek számára. A toszkán tradíció szerint a család a konyhában gyűlt össze és főzött kiadós ebédeket az egész család részére. A helyiség közepére próbálj meg elhelyezni egy hatalmas fából készült asztalt és egészítsd ki természetes anyagokból készült kellékekkel.
Fürdőszoba: Vasrudak, ólom tartozékok és faldíszek adják meg a vidékies hangulat részleteit. Használj hatalmas, vas- vagy fakeretes tükröket, hogy megőrizd ezt a témát egész otthonodban. Mély fürdőkádak és természetes kő és cserép tusolófülkék valódi olasz kényeztetést nyújtanak.
Bútorok: A toszkán dekorációk közkedvelt elemei a sablon segítségével, illetve kézzel festett motívumok. Levelek, szőlő és egyéb effektusok festése még a legegyszerűbb, legunalmasabb bútort is életre keltheti. Ha szívesen átalakítanád a megunt bútorokat, akár magad is nekiláthatsz, hiszen számos kellék kapható hozzá a hobbi és kézműves üzletekben. Használj olaszos sablonokat a fabútorokon és a toszkán hangulat azonnal beköltözik otthonodba.
A toszkán díszítés relaxáló hatású és felidézi a régi olasz stílust és hagyományokat.
Az otthonod is hasonló hangulatot kaphat ezekkel az egyszerű részletekkel!

Forrás:bien.hu
Vissza a "lakberendezési stílusok" menüpontba