01.
Kiállításokképekben

Mint mindenki, mi is szerettük volna megmutatni magunkat a nagyközönségnek. Ennek megfelelően többször is kiállítottunk regionális vásárokon.

részletek
02.
Távtervezésselcsináltuk

Előfordul, hogy a megremdelő távol él a lakberendezőtől, mégis ragaszkodik a vele való közös munkához. Az információtechnológia eredményeinek...

részletek
03.
Látványtervek3D-ben

A 3D-s látványtervek segítenek abban, hogy a tervező általa megálmodott látványvilágot, térkapcsolatokkal, színekkel, anyagokkal és fényekkel együtt elképzelhesse...

részletek
04.
Házonkivül

A lakberendező tevékenységi területe alapvetően az épületek belső területeire korlátozódik. Mégis előfordul, hogy egy jól sikerült "belső" projekt...

részletek

Időben megtervezve


Egy ház építtetésekor a legszerencsésebb, ha még a tervezési fázisban be tud kapcsolódni a belső tér kialakításáért felelős szakember, és így még az engedélyeztetés előtt össze lehet hangolni külső, belső igényeket egyaránt.
Megbízóim ilyen gonddal jártak el. Még az alapozásnál tartottak, amikor az összes belsőépítészeti terv már elkészült, így olajozottan mehetett a kivitelezés.
A ház építtetője, - félve a feladat súlyától-, az első találkozásnál kifejezetten bizalmatlan volt, de az első terv-prezentáció átütő sikert aratott, kezdtek megnyugodni a kedélyek. A kétszintes családi ház sorházi elrendezésben épült, a tervezésnél figyelembe kellett venni ennek legnagyobb buktatóját, lévén a kétoldali tűzfal miatt a ház közepe sötét maradhat. Mivel a lakás közepén helyezkedik el a lépcső, és az ahhoz kapcsolódó galéria-közlekedő, jól adta megát egy felülvilágító ablak elhelyezése, mely a tetőn elhelyezett ablakok fényét közvetíti mindkét szintre.
Mivel a házat egy háromfős család lakja, nagyvonalúan lehetett bánni a térrel, a tárolási funkció beleerőszakolásának kényszerétől felszabadulhattam, ellenben hagyhattam áttörve a tereket. Ezért is volt fontos, hogy az anyagok, színek összehangolásával ne törjük meg ezt az egységet; így ennél a munkámnál is az egyedi tervezésű bútorok és beépített egységek mellett döntöttünk.
A földszinten a szélfogó méretű előszoba és hozzátartozó mosdón kívül teljesen összenyitott a konyha- étkező-nappali tere, mely a terasz és kertkapcsolattal még nagyvonalúbbá válik. Az alapvetően világos padló és falburkolatok kiemelik a diófa lépcső szépen formált vonalát, melynek alján egy cikkcakk mintás szövettel felújított retro garnitúra oldja a karakteres hangulatot. Az emeleten a lépcsőtér és az üveges galéria korlát már eleve tágas tereire rákapcsolódik a dolgozószoba, csupán egy oszlopsor választja el a közös tértől. Itt kapott helyet a házigazda néhány kedves örökölt bútora és tárgya.
A szülői fürdőszoba és háló-gardrób kialakításánál is megmaradtunk a kommunikációs terek szín és anyagválasztásánál, kontrasztokat használva és hangsúlyozva főleg a fürdőszobában. A hálószoba tervezésekor azzal kéréssel fordult hozzám a megrendelő, hogy szeretné, ha az ágy melletti dugaljak és kapcsolók el lennének rejtve, de könnyen hozzáférhetőek is legyenek egyben. Mivel az ágyat is egyedileg tervezetem, így a fekvőhely két oldalán lévő polcok aljában helyeztem el az elektromos szerelvényeket.
A tizenéves fiú szobája és fürdőszobája már világosabb tónusokat kapott. A kivitelezéskor különös odafigyelést igényelt a gipszkarton előtétfal fülkéibe beépített bútorzat kialakítása.

Vissza a "Referenciák" menüpontba