01.
Kiállításokképekben

Mint mindenki, mi is szerettük volna megmutatni magunkat a nagyközönségnek. Ennek megfelelően többször is kiállítottunk regionális vásárokon.

részletek
02.
Távtervezésselcsináltuk

Előfordul, hogy a megremdelő távol él a lakberendezőtől, mégis ragaszkodik a vele való közös munkához. Az információtechnológia eredményeinek...

részletek
03.
Látványtervek3D-ben

A 3D-s látványtervek segítenek abban, hogy a tervező általa megálmodott látványvilágot, térkapcsolatokkal, színekkel, anyagokkal és fényekkel együtt elképzelhesse...

részletek
04.
Házonkivül

A lakberendező tevékenységi területe alapvetően az épületek belső területeire korlátozódik. Mégis előfordul, hogy egy jól sikerült "belső" projekt...

részletek

Nonna Rosa


Megbízóim régi álmai között volt egy helyes kis étterem. Mivel sokféle közös projektünk volt eddig, ezt tudtam róluk,- így nem lepődtem meg, amikor hívtak: megtalálták!
Akkor viszont meglepődtem, amikor megláttam, mekkora hely áll rendelkezésre. A helyiség eredetileg bárként funkcionált, ez pedig egy étteremnek készült, a kiszolgáló helyiségek nem fértek el a korábbi helyen, így az amúgy is kicsi vendégtérből kellett azt elvenni. Sokat forogtunk a az elrendezésen, végül a korábbi széles üveglépcső elbontása és egy új lépcső elhelyezése mellett döntöttünk, ezzel lehetővé tettük a galéria megnövelését. A másik nehézséget a fatüzelésű kemence kialakítása jelentette, lévén egy - a belváros szívében elhelyezkedő régi polgári házról van szó, - a régi kémények már nem üzemeltek. És sorolhatnám a kialakítással adódó nehézségeket: régi trezor helyére konyha, légtechnikai kialakítások stb., de nem adtuk fel, és megküzdöttünk az akadályokkal, közben végig figyelve arra, hogy a design ne sérüljön! A cél egy olaszos étterem kialakítása volt, otthonosan modern, hívogatóan barátságos. Ennek a megteremtésében segítettek a meleg tónusú anyagok, a hangulatos fotók a falakon, a sokakat kályhára emlékeztető egyedi tervezésű, kárpitozott panelekből készült oszlop-takarás…
Mégis, ami számomra itt a legfontosabb, és a legkedvesebb is, az a lépcsőkorlát helyett tervezett térelválasztó polcrendszer, a hozzá kapcsolódó álmennyezet-rendszerrel, a szintén fából készült Nonna Rosa-s előtétfal, amely felfutva a falon és átszelve a mennyezetet átfogja a helyiséget; mindez a szűkösség ellenére nagyvonalúságot kölcsönöz az enteriőrnek. Mindez nagyívű feladat volt! Köszönet érte a FaNatura Kft-nek, és személy szerint Törő Bélának a profi kivitelezésért.
A megnyitást követően a fedett, téliesíthető terasz kialakítása is sok kihívást tartogatott, de megérte, mert külön ékessége lett a helynek!
Nagyon kedves számomra ez az étterem, magam is gyakran megfordulok itt, mind családommal, mind munkamegbeszéléseken, sőt forgattunk is már itt egy stábbal.
Köszönöm Megbízóimnak, Enikőnek és Lacinak, hogy megbíztak döntéseimben, csaknem szabad kezet adva nekem a tervezés és kialakítás alatt!

Vissza a "Referenciák" menüpontba