01.
Hírekesemények

Tájékozódjon a design világ, a lakberendezés híreiről első kézből! Hazai és nemzetközi kiállítások, események.

A lakberendezés hírei
02.
Trendekstílusok

Ismerje meg a lakberendezési stílusokat! A történelmi alapstílusokat, a helyi mutációkat, a mai is velünk élő modern stílusokat.

A lakberendezés stílusai
03.
Újdonságokvilágából

Tudjon meg mindent a belsőépítészetben és a lakberendezésben használt legújabb technikai újdonságokról, anyagokról!

Újdonságok a lakberendezésben
04.
Legjobbcikkek

Hazai és határon túli magyar nyelvű lapokból válogatunk, a design és a lakberendezés témájával foglalkozó legjobb írásokból.

Lakberendezői lapszemle

Lakás pop stílusban


A lakás átalakítás és dekorálása kreatív munkát igényel, ami színek, formák és egyfajta sajátságos dinamika együttes és egyedi ötvözetét jelenti. 2010-ban újjáélednek a régi-új irányzatok, összeállításunkba ezúttal a pop stílus nyújtott ihletet. A tömegcuccok alkalmazása helyett, merjünk bátrak lenni, romboljuk le a merev korlátokat. A pop stílus merészséget feltételez, mivel nem simul bele a sokak által alkalmazott banális használati tárgyak alkalmazásába. A változatosság kedvéért alakítsuk ki otthonunkat pop stílusban. Amikor átalakításra gondolunk, hajlamosak vagyunk azonnal új berendezési tárgyak és bútordarabok vásárlására asszociálni, miközben megfeledkezünk különböző a kellékek megfelelő társításáról. Ha eddig tanácstalanok és bátortalanok voltuk, éppen itt az ideje, hogy egy másfajta berendezési móddal is megbarátkozzunk. Társítsunk különböző motívumokat: például virágokat csíkokkal. De ezeket ne használjuk túlzott mértékben, mivel ezzel a zsúfoltság hatását keltjük. Egyes berendezési tárgyak maradjanak a maguk módján letisztultak, egyszerűek vagy semlegesek. Válasszunk két-három színt: ezek közül az egyik mindenképpen dominánsabb legyen, aminek ajánlott meleg színárnyalatnak lennie: rózsaszín, krém, sárga, narancs vagy piros. A második szín is bátran lehet meleg árnyalatú, de a harmadiknak mindenképpen semlegesnek kell lennie. Alkalmazzunk váltakozó csíkokat: keskenyt, széleset, vízszinteset, függőlegest, mivel éppen ez a variáció adja meg a helyiség változatosságát, vidámságát és dinamikáját. Minél színesebb és minél inkább kontrasztban van egymással, annál hatásosabb. Ne tévesszük szem elől otthonunk dinamikáját: abban az esetben, ha a helyiség nagyobb részében, több elemben is fellelhetők a virágok, csíkok vagy különböző geometriai formák, lényeges, hogy ugyanezek az elemek a szoba más kellékeiben, dekorációs elemeiben is - visszafogadtabbon ugyan - de fellelhetők legyenek.

Forrás:szatmar.ro
Vissza a "lakberendezési stílusok" menüpontba